Musikk, dans og drama

Dette er et utdanningsprogram for deg som har stor interesse for musikk, dans eller drama, og som ønsker å la et av disse fagene bli en del av din studiekompetanse.

Hvorfor velge musikk, dans og drama?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

  • musikkutøvelse, individuelt og i samspill
  • danseuttrykk, danseteknikker og koreografi
  • skuespillerteknikker, regi og teaterproduksjon
  • å videreutvikle dine kunstneriske ferdigheter
  • teoretiske fag

Du bør være

Avhengig av din fordypning:

  • musikalsk og god til å synge eller spille et instrument
  • god i en form for dans
  • interessert i å spille roller og stå på en scene
  • innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden
  • kreativ

Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter. Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Les om spesielle inntaksregler her

Hvorfor velge musikk, dans eller drama på Vågen?

Vi gir deg muligheten til å gå på en ny, moderne og velutstyrt skole med dyktige lærere som engasjerer seg i elevene sine både i fellesfag og programfag.

Vi har et flott miljø på musikk, dans og drama både blant lærere og elever. Det er tradisjon for elevene å være aktive i mange forestillingssammenhenger, studieturer, tverrfaglige prosjekter m.m.

Dersom du vil gå videre med utdanning innen musikk, dans eller drama, er dette utdanningsprogrammet et riktig valg for deg. Det kan også være et riktig valg dersom du har lyst til å utforske kreative sider gjennom en utøvende,
skapende og reflekterende tilnærming til kunstfagene. Vi synes det er flott at elever som har gått musikk-dans-drama før deg finnes i mange og svært forskjellige yrker!

Søke skoleplass

Første året — Vg1

Du går på skole i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 velger du hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 23 timer er fellesfag og 12 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Andre året — Vg2

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg1. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 18 timer er fellesfag og 17 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Tredje året — vg3

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg2. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 13 timer er fellesfag og 22 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. 

Noen studier har spesielle opptakskrav, og mange kunstfaglige studier innen dans, drama eller musikk krever en praktisk opptaksprøve. Med dans, drama eller musikk får du et godt grunnlag for å gjennomføre slike opptaksprøver.

Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no